Tanulói Nyilvántartó Rendszer

Bemutató leírás:

A rendszer közoktatási intézmények tanulói adatainak nyilvántartására való, (de) elsősorban a programot használó (iskolatitkár, vezető, gyermekvédelmi felelős, pedagógus) munkájának megkönnyítésére szolgál/készült. Rendkívül egyszerűen és átláthatóan végezhető vele a munka legnagyobb részét képező adatfeltöltés. A bevitelt segítő mezők csökkentik az elgépelés lehetőségét. A tárolt adatok (későbbi hasznosítás, lekérdezés szempontjából fontos) egységes megjelenést kapnak. A tanulói adatok megadásánál minden esetben csak a szükséges információk jelennek meg a képernyőn, egyéb, kitöltetlen mezők nem foglalják a helyet.
Akár párhuzamosan több gépről is tölthetők az adatok, illetve lehetőség van az elektronikus formában meglévő adatok rendszerbe illesztésére is.
A program használata már az első használatkor -garantáltan- kézenfekvő. Így a program előtt töltött idő nem a használat elsajátítására, hanem a tényleges gyors és hatékony munkavégzésre fordítható. A rendszer annyira felhasználóbarát, hogy öröm használni. 
A felvett adatokat bármikor ellenőrizhetjük, módosíthatjuk. Másodpercek alatt állíthatunk össze egyedi jelentéseket, névsorokat, statisztikákat, legyen szó napi szintű munkáról, vagy egy utólsó pillanatban elkészülő pályázatról.
A bevitt adatokról adott időközönként biztonsági mentés készül, ezáltal jelentősen csökken az adatveszés lehetősége. A rendszer naplózza a végrehajtott módosításokat, így azok szükség esetén bármikor lekérdezhetőek.
Főbb felhasználási területek lehetnek az éves munkatervi és költségvetési tervezés-, pályázatok-, iskola-egészségügyi szolgáltatás-, iskolai integrációs program háttéradatai, normatív támogatási igények összesítése,  az osztályfőnöki, gyermekvédelmi adminisztráció.