Simonyi helyesírási verseny országos döntőjén

 

8 órakor a vonatunk begördült a Keleti pályaudvarra, ahonnan ötpercnyi metrózás után megérkeztünk a verseny helyszínére, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára. A regisztráció után az egyetem kertjében vártuk a megnyitót, ami 10 órakor kezdődött. 

Az ünnepélyes megnyitót a Gólyavár Mária Terézia termében tartották. Ezután a verseny megírásának a helyszínére kísérték az évfolyamokat. A verseny két részből állt, egy tollbamondásból és egy feladatlapból. 

A tollbamondás egy új békafajról szólt, a feladatlap pedig hat feladatból állt. Volt totó, szótagolás, keltezés, hibás szöveg másolása, földrajzi nevek helyesírása és helyesírási szabályok ismertetése. 

 

A versenyidő leteltével finom ebédet kaptunk, utána pedig egyetemisták vezetésével a Nemzeti Múzeumba látogattunk. Két tárlatot tekintettünk meg Magyarországról, majd visszaindultunk az eredményhirdetésre. 

 

Felkészítő tanárom: Zelmanné Varga Zsuzsanna legnagyobb örömére 32 versenyzőből az országos 15. helyezést értem el 92 ponttal.

 

Oklevelet és hasznos könyveket kaptam. Fáradtan, de élményekkel gazdagon értem haza.

 

Tatai Boglárka 6. b