„Tiszán innen Dunán túl ” Országos népdaléneklési minősítő

 

Miután feltérképeztük a terepet, kimentünk próbálni a Kossuth térre, ahol nagyon sok ember állt meg bennünket meghallgatni, még fényképeztek is! A Néprajzi Múzeumban megnézhettünk egy a régi korok magyar kultúrájáról szóló kiállítást. Háromnegyed kettőkor végre sorra kerültünk, és izgalommal telve léptünk ki a zsűri elé. Egy felvidéki népdalcsokorral készültünk, ami három dalból állt. A mi zsűrink nagyon ismert emberekből állt: Maczkó Mária népdalénekes, Sebő Ferenc népzenész és népdalénekes, tanár volt.

Úgy éreztük, ügyesek voltunk, a csodálatos akusztikának is köszönhetően csak úgy csillogott, zengett a hangunk, ezért megkönnyebbülve léptünk ki a teremből. Fél négykor egy fergeteges táncház kezdődött a múzeum hatalmas aulájában, ahol moldvai táncokat tanulhattunk meg. Az eredményhirdetést izgatottan vártuk. Meglett az eredménye a sok készülődésnek, mert ARANY MINŐSÍTÉST KAPTUNK ￿!!!!!!!!!!!

Élményekkel telve értünk haza!

A Csaloglányok tagjai: Csanádi Cintia (szóló), Ellenbruck Zsanett, Ellenbruck Krisztina (szóló), Gulyás Nikolett, Huszár Anna, Magyar Zsuzsa, Paczona Panna, Rick Alma, Szabó Dina, Tatár Petra.

 

Felkészítő tanárunk: Horváth Ferencné, Erzsi néni. Rick Alma és Magyar Zsuzsa 7. b