TIE Egészségnap

 

Az órák utáni szünetekben, tornatanáraink vittek ki játékokat az udvarra: focilabdát, hulahoppkarikát, lufit, és ki-ki szabadon játszhatott az eszközökkel. Az étkezéseknél a gyümölcs és a zöldség sem maradhatott el.A hatodik óra után karate bemutató várta az érdeklődőket, melyet Kovács Zoli bácsi vezetett. Téglás Anita néni jógát tartott az összes nyolcadikosnak, akik az órát nagyon élvezték.

A rendőrség egyik előadója a kábítószer veszélyeire hívta fel a figyelmet. A szünetben a ” Mit egyek, hogy egészséges legyek?” rajzpályázat és a „Szín és formavilág” kiállítást nézhették meg az érdeklődők. Ebéd előtt a Kóborzengő együttes muzsikált, ők népi táncolásra csalogatták a táncos lábú alsós gyermekeket az iskola folyosóján, az iskola udvarán pedig mézet és biotermékeket lehetett kóstolgatni, vásárolni. Ebéd után tűzoltó autók jöttek, és ingyenes szűrővizsgálatokat (vércukor és vérnyomásmérés, hang-fény terápia, számítógépes látásvizsgálat, hallásvizsgálat) lehetett igénybe venni a klubban.

Rendezvényünk a mozgás- és egészségfejlesztésre irányuló TIE pályázat keretén belül valósult meg, melynek részeként forgószínpadszerűen vehettünk részt gyümölcssaláta készítésben és kóstolásban, a védőnő-fogápolás előadásán és a mentősök újraélesztési bemutatóján.

Szerintünk nagyon jó volt ez a nap!

 

Reiter Csenge, Domján Korina Zelman Fanni