A költészet ünnepe

 

Az ünnepi műsort iskolánk igazgatónője, Horváth Ferencné nyitotta meg, majd elsőként a 8. évfolyamosok előadásában hallgathattunk meg néhány József Attila verset. Elhangzottak a következő művek: Születésnapomra, Kopogtatás nélkül, Tiszta szívvel, Tedd a kezed és a Rejtelmek című remekmű.

A költemények előadói voltak: Strasszer Virág, Német Enikő, Varga Cecília, Firgi Dominik, Oszlánczi János, Orova Gréta, Csöndes Dalma, és Csercsa Fanni.

Folytatásként még mindig József Attila: Istenem című költeményét adták elő a hetedikesek: Szabó Dina, Pőrgye Zsanett, Szabó Liza, Bereczk Bence és Bogárdi Richárd.

A későbbiekben meghallgathattuk a 7. b osztályból Rick Alma és Magyar Zsuzsanna előadásában Radnóti Miklós: Nem tudhatom és Vörösmarty Mihály: A Merengőhöz című versét. A lányok ezekkel a versekkel indultak decemberben a Vörösmarty- szavalóversenyen.

Az ünnep fényességére és a hétköznapoktól való különbözésére hívta fel figyelmünket Rick Alma, aki néhány sort idézett Márai Sándor egyik művéből. A költészet ünneplését az ötödik évfolyamosok folytatták, akik Petőfi Sándor: Szeget szeggel és Falu végén kurta kocsma című verseit adták elő. Az előadók voltak: Faragó Dóra, Katona Márk, Mádi Dorina, Dörögdi Nóra, Kántor Ignác, Varga Péter, Horváth Bálint, Buzsik Regina és Tóth Evelin. Zárásként modernebb vizekre eveztünk, és egy ma élő költő Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen című sokak által színházból is ismert verses meseregényéből adtak elő részletet a 6. évfolyamosok.) Ellenbruck Krisztina, Farkas Margitka, Tatai Boglárka, Reiter Csenge, Zádori Levente, Simon Bettina, Mészáros Bella, Jakab Dominika, Fábián Bettina, Deák Réka, Ellenbruck Imre, Szloboda József, Sudár Alíz, Téglás Kata, Szücs Norbert, Németh-Nagy Tímea, Huszár Anna és Gulyás Nikoletta.)

Ezen a napon zsúfolásig megtelt az iskola könyvtárterme, és tanulók, tanárok egyaránt magunk mellé engedtük ülni, még ha csak kis időre is a verseket.

 

MiSulink” újságíró szakkör, Zelmanné Varga Zsuzsanna