Szavalóverseny

 

Ezt követően a legkisebbek, az elsősök szavalták el aranyos kis versikéjüket, ők emléklapot kaptak a szép szereplésért. Erős Nóra, Bokori Rajmund Mira, Nagy Alexandra és Lénárt Roland 1. osztályos kisdiákok mutatkoztak be produkciójukkal, reméljük, a következő években is találkozunk velük a szavalóversenyek alkalmával. A második évfolyamosok folytatták a sort, akik közül néhányan igen derűs perceket szereztek a hallgatóságnak élvezetes előadásukkal. A harmadik és negyedik osztályos versenyzők némelyike már igazán hosszú verssel készült, amit szépen, kifejezően tolmácsoltak a közönség felé. Mindegyik produkció érdekes, és értékes volt a maga nemében, ezért a zsűri hosszas tanakodás után jutott döntésre az eredményeket illetően:

2. évfolyamon 1. helyezett: Somogyvári Gréta, 2. helyezett: Keszei Dávid, 3. helyezett: Ihász Levente János lett.

A harmadik évfolyamon 1. helyezést ért el: Tatai Sándor, 2. helyezett: Bögyös Barbara és Vámosi Nikol Boglárka lett, 3. helyezést ért el: Lénárt Gréta Anna és Kovács Zina Karina.

A negyedik osztályosok közül 1. helyezést ért el: Kocsis Kevin, 2. helyezett lett: Huszár Kata, 3. helyezést ért el: Kokas Réka.

Minden résztvevőt dicséret illet a készülésért, az élményért, mellyel gazdagítottak bennünket.

A vers néma. Adj neki hangot. A vers a könyvben halott. Keltsd életre.” /Kosztolányi/

 

Kisné Paczona Ildikó