Szójátszótér 2023

Az eseményt a Sárszentmiklósi Iskola kisfilmjének levetítésével nyitottuk meg, melyben megemlékeztek diákjaink a Magyar Kultúra Napjáról.
Ezt követően a megjelent hét csapat diákjai érdekes, játékos feladatok megoldása során adhattak számot anyanyelvi tudásukról. A feladatsor többek között tartalmazott totót Kölcsey Ferenc életéről, a Himnusz keletkezésének körülményeiről; szólásokat, anyanyelvi feladványokat, kép-, és betűrejtvényeket. Az idei versenyen Petőfi Sándor költeményeiből verskvízt is készítettünk, hiszen egyik legismertebb költőnk 200 éve született, mint ahogy a Himnusz is.

A jó hangulatú vetélkedőn a vendégcsapatok közül a Mészöly Géza Általános Iskola „Szó királynők” csapata szerepelt a legeredményesebben, ők végeztek az első helyen, a második helyezést a „Nyelv Észek” cecei csapata, míg a harmadik helyezést a „Lufi csapat” szerezte meg, akik Szent István Általános Iskolából érkeztek. Mögöttük alig néhány ponttal lemaradva a negyedik helyen végzett a mezőkomáromi „Tökfejek” csapata.
A helyi csoportok is remekül szerepeltek. A 4. a osztályosok „Szókirályok” csapata az összesített pontszámok alapján a második legjobb eredményt érte el, míg a 4. b-sek két csapata, - „Csajszik” és „Játszok”, - két pont különbséggel megosztva a harmadik és negyedik legjobb eredményt produkálták.
Gratulálunk minden résztvevő kisdiáknak! Jó látni, hogy évről-évre nagy érdeklődéssel és örömmel vesznek részt a környékbeli és helyi diákok ezen, és ehhez hasonló kulturális programokon. Köszönet illeti a szervezésben, lebonyolításban aktívan résztvevő kollégákat.

Kisné Paczona Ildikó
szervező tanító