Tehetséggondozó pályázataink

A játékokat tanórán kívüli, szakköri, és délutáni foglalkozásokon rendszeresen alkalmazzuk, ezzel is szeretnénk kibővíteni tehetséggondozó munkánkat. A pályázat keretében beszerzendő tábla és társas játékok, logikai-kreatív játékok, kártyák, melyek a matematikai-logikai gondolkodást, kreativitást, fantáziát fejlesztik: Pentomino, Malom, Amőba és dáma, Tic tac toe, Amőba Quixo, Gobblet, Quarto, Dáma és sakk, Quoridor, Lego Educations és Minecraft, Rubik kocka; nyelvi készségeket fejleszt az Ország-város. Az érzelmi intelligenciát fejlesztik: Lélek Pillangó, Az érzelmek birodalma, Relativity, Fedőnevek képekkel, Identity, Érzelmi intelligencia gyakorlatok. A teljes tanulói körben 1-8. osztályig biztosított nálunk a játékok használata valamennyi tanórán kívüli foglalkozásunkon, szabadidőben az egész napos oktatásban, és mindkét tagozaton szakkörökön: táblajáték, Bolyai műhelyek matematikából és magyarból. A játékoktól azt várjuk, hogy hozzájárulnak a tanulóink gondolkodásának, nyelvi készségeinek, érzelmi intelligenciájának fejlesztéséhez. Támogatják a tehetségek felismerését, a társas viselkedés kultúráját, feltöltődést nyújtanak, tanítanak és szórakoztatnak egyben.                  

 

Horváth Ferencné igazgató

 

 

 

 

Haljátékok NTP-KNI-19-0070

Iskolánk második alkalommal nyerte el a Haljáték pályázatot, melyet délutáni foglalkozás formájában valósítottunk meg. Sajnos a vírushelyzet miatt a kirándulások, amit Rétimajorban tölthettünk volna, egy kivételével elmaradtak. A hatalmas terület növényzete és állatvilága lenyűgöző, a mintegy ezer hektárnyi természetvédelmi terület kétharmadát víz borítja, kiváló életteret nyújtva számos hal- és madárfajnak, és egyéb vízi, vízparti állat- és növényfajnak egyaránt. A gyerekek a szakkörök során ismerkedhettek meg ezzel a természet adta sokszínűséggel. Interaktív foglalkozásokkal, képekkel mutattuk be a régen használt halászati eszközöket, munkafolyamatokat, mivel ezt személyesen nem volt lehetőségünk megtenni a Halászati Múzeumban. A gyerekek nagy örömére, a pályázat részeként különböző halételeket fogyaszthattak első alkalommal az Aranyponty Halászcsárdában, ezt követően pedig az iskola jól felszerelt tankonyhájában. Kézműves foglalkozások során gyurmahajókat, ÖKO képeket, Lego formákat, hal mozaikot és számos olyan dolgot készíthettek, ami ebben a témakörben elképzelhető volt. A Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont online formában mutatta meg a Balaton élővilágát, melyet nagy csodálattal néztek a gyerekek. Sok olyan halfajt figyelhettek meg, amik korábban ismeretlenek voltak számukra. Összességében, idén is nagy sikere volt a pályázatnak a gyerekek körében. Bízunk benne, hogy a jövőben lehetőség nyílik személyesen is megtekinteni a természet nyújtotta csodavilágot.          

Koska Daniella tanító

 

 

 

A 2020/2021-es tanévre 4 tehetséggondozó pályázatot nyertünk: Sárfürkész, Várjátékok, Festikék és Izgő-mozgó torna. Valamennyi saját fejlesztésű projektünk. Megvalósításuk folyamatban van.