Népdaléneklési és népzenei verseny megyei döntője Sárbogárdon

A döntőben 25 település 33 intézményéből 504 énekes és hangszeres lépett a városháza dísztermének színpadára, előzetes beosztás alapján. A zsűri tagjai reggel 9 órától hallgatták a produkciókat: Németh István népzenegyűjtő, népzenekutató; Vakler Anna népdalénekes, népzenepedagógus; Varró János népzenész, népzenepedagógus és Virágvölgyi Márta népzenész, népzenepedagógus. A rendező Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza munkáját házigazdaként Sárbogárd Város és a Sárszentmiklósi Általános Iskola pedagógusai és tanulói segítették.
Németh István az eredményhirdetéskor a zsűri nevében így fogalmazott: „Igazán tartalmas, hosszú és nehéz nap volt, nagyon sok élményt kaptunk. Az előválogatókon a mai fellépők mindegyikével találkoztunk már, öröm volt újra hallani a dalcsokrokat. Szép munka volt, hogy az ottani teljesítményeket még tovább fejlesztették, megfogadva és beépítve számos észrevételünket, tanácsunkat. Szakmailag nagyon magas minőséget hozott a mai nap. Különlegessége volt továbbá, hogy a verseny a szólisták és hangszeresek mellett felvonultatott egy olyan "műfajt", a csoportos népdaléneklést, melyet pontosan húsz évvel ezelőtt a zsűri elnöke, Vakler Anna javaslatára és kezdeményezésére építettek be a verseny kiírásába a szervezők. Ennek szép példája volt a mai napon, hogy néhány intézményből egész osztályok, nagy létszámú dalos csoportok is bemutatkoztak.”
A honlapon olvasható az alábbi köszönet is:
Köszönjük a Csoóri Sándor Program támogatását, köszönjük Sárbogárdnak és a város intézményeinek segítségét!
A pályázati támogatáson kívül még nagyon sokan tettek és adtak azért, hogy ez a program idén is megvalósulhasson, többek között:
- Sárbogárd Város Önkormányzata és Dr. Sükösd Tamás polgármester, valamint a József Attila Művelődési Ház
- Sárszentmikósi Általános Iskola, és nevelőtestülete, diákjai
- Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője
- Szent István Király Múzeum, Székesfehérvár
- Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület
- Fehérvári Programszervező Kft.”
Forrás:http://www.fejermmk.hu/site.cgi?a=cikk1&cid=pesovardonto&fbclid=IwAR3JT7YIsFOTdL4IdXVHeHEwojTwQ95uZpUL66r2FoUPh_Lai-JYSQ_YTQo

Iskolánkból 6 produkció jutott tovább az előválogatókon, eredményeik: Kendermorzsa és Hajlonca csoportok kiemelt arany minősítés, Bakafityere, Csülleng csoportok és Piliga kettős arany minősítés, Csillagvirág csoport ezüst minősítés.
                            Horváth Ferencné felkészítő tanár