Haljáték NTP-TFJ-17-0065 pályázat és szakkör

5 alkalommal mentünk Rétimajorba, mely során minden alkalommal más-más ismeretekre tehettünk szert a foglalkozásokon, valamint a pályázat része volt, hogy minden alkalommal ebédelhettünk a tájegység nagyszerű éttermében, ahol minden a halról szólt. A pohár, a falikép, a tányéralátét, amelyre vigyáztunk, hazahoztuk és kiszíneztük, a tányér, és legfőképpen az étkek. Mert ebédünk is minden alkalommal a hal volt, mindenféle formában: 1. harcsa-gyros tál, 2. kétszemélyes halas tál, 3. Harcsa brassói, 4. Halászkirály aranyrúdjai. Az 5. hétvégi; túrával és horgászattal összekötött egész napos program alkalmával mindenki azt kérhetett még egyszer, ami neki a legjobban ízlett. Felmérésem szerint a gyerekeknek minden halétek nagyon finom volt és ízlett. Olyanok is megették a halat, ebben a formában, akik eddig nem szerették. A legfinomabb étel pálmáját a 2 személyes halas tál vitte. Mit mondtak a gyerekek?
-Kulturált, szép helyen voltunk, ahol jó a levegő, szép a környezet.
-Rendezett gyönyörű környezet, ahol szép virágok nyílnak. Most nyílott a vízililiom, a vízitök. Tónyi nagyságút még soha nem láttunk.
-Berendezés, a székek, a falra festett képek gyönyörűek.
-Mindenki segítőkész és udvarias volt velünk.
- Minden alkalommal más-más friss gyümölcslevet, vagy házi készítésű szörpöt kaptunk a kancsónkba. Üdítően finom volt.
- Ha lesz még ilyen, szeretnénk benne részt venni. Egészséghét alkalmával a szakkör tagjai maguk is készítettek halas ételeket medvehagymával, amelyet az iskola összes tanulójának volt alkalma megkóstolni. Záró programként május végén Balatonfüred és Tihany vízi világába látogatunk, ahova szüleinket, testvéreinket is magunkkal vihetjük.    

 

Fodor Erzsébet Márta tanító