Budapesten járt az első évfolyam

Az utazáshoz 50 fős kisbuszt vettünk igénybe. Rózsa nénivel, Kati nénivel, Ildikó nénivel, Mariann nénivel és Vivien nénivel 47 elsős utazott. Szerencsére a program nagy része zárt helyen zajlott, így az esős idő nemigen tudta elrontani a kedvünket.
Az első állomásunk a rakpart volt, az egyórás DUNA CORSO sétahajókázó program, amely a Margit híd és a Rákóczi híd között kalauzolt minket Buda és Pest part menti látványosságai és emlékei között. A második állomásunk a Minipolisz volt, ahol a gyerekek a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhattak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatták magukat a nagyok áhított világában, lehetett belőlük néhány órára bolti eladó, pénztáros, postás, autószerelő, bemondó, virágárus, de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. A nap zárásaként a Parlamentbe látogattunk el, ahol a gyerekek a képességeikhez mérten tájékoztatást kaptak arról, hogy mi zajlik ezen a fontos helyszínen. Betekintést nyerhettek az őrségváltásba, ami nagyon nagy izgalommal töltötte el őket.
A kirándulás nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek hatalmas várakozással fogadták a programok állomásait és nem győzték ismételni: „ez a legjobb kirándulás!”

 

 

Sipiczki Vivien tanító