Nem-besorolt

Havi programjaink

2017/18 tanév

 

2018 NYÁRI SZÜNET

Ideje: június 22- augusztus 31.

Étkezési térítési díj befizetés: (szeptember havit, előre) augusztus 21-től augusztus 30-ig 8.00-15.30 óráig (pénteken 13.00 óráig) Sárbogárd Város Önkormányzatánál. A Hivatal tájékoztatása szerint a szeptember havi térítési díj befizetésére azoknak is be kell jönni augusztusban, akik egyébként az átutalásos fizetést választották.

Pótvizsga időpontja: 2018. augusztus 30. (csütörtök) 9 óra

Nyári ügyintézéshez nyitva tartás: szerdánként 9.00-13.00

Június 27.

Július 4. 11. 18. 25.

Augusztus 1. 8. 15.

 

 

 

 

Elindult a közönségszavazás!

A szívünk rajta programban Legyél te is mesehős! A 2. céseink meséjére várjuk a lájkokat az alábbi linken. Segítsünk megnyerni a Pajtársulat csapatnak a 10 olvasósarok egyikét! Szavazzunk, lájkoljuk őket!

https://www.youtube.com/watch?v=B9HzdYI9XpM&t=25s

Gyereknap

Május 25-én reggel a nagyudvarba gyülekeztek az osztályok a papírgyűjtés és az egészséghét eredményhirdetésére.

Bővebben: Gyereknap

Népdaléneklés országos döntő

A „Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklési minősítő verseny országos döntőjét Érden, a Körösi Csoma Sándor Általános Iskolában rendezték meg május 19-én.

Bővebben: Népdaléneklés országos döntő

Sárszentmiklósi Pindur-Pandúrok

2018. május 26-án, szombaton rendezték meg a MINI-KRESZ „Pindur-Pandúr Ki Mit Tud?” országos vetélkedőjét Budapesten az ORFK-RSZKK területén.

Bővebben: Sárszentmiklósi Pindur-Pandúrok

Haljáték NTP-TFJ-17-0065 pályázat és szakkör

2017 tavaszán a leendő 4. évfolyamos tanulók számára pályázatot nyertünk Haljáték szakkör formájában a 2017/18-as tanévre. A szakköri foglalkozások és a helyben tett ötszöri kirándulás alkalmával megismerkedhettünk a Sárrét növény- és állatvilágával, valamint a halból készült nagyon finom ételekkel.

Bővebben: Haljáték NTP-TFJ-17-0065 pályázat és szakkör

Haljáték szakkörünk Rétimajorban

A Haljáték szakkör keretében május 12-én, szombaton kirándulni voltunk a gyerekekkel Rétimajorban. Egy jól sikerült programot tudhatunk magunk mögött. Két kislány a következő fogalmazást készítette erről a napról:
Horgászat Rétimajorban

Bővebben: Haljáték szakkörünk Rétimajorban

Haljátékok

Haljátékok szakkörösök projektzáró kirándulása Balatonfüredre, Tihanyba. Május 26-án, az egész tanévet átfogó, Haljátékok tehetséggondozó szakkör záró foglalkozásaként kirándulást szerveztünk Balaton északi partjára.

Bővebben: Haljátékok

Föngyöskert felfedezése

Május 3-án kirándulni indult a második évfolyam. Úti célunk Vértesacsa volt, ahol egy tartalmas napot tölthettünk a Föngyöskert Gyógyító-völgyben. A völgy körülbelül 10 hektáros területen fekszik, a Meleg-hegy legelő dombján. Túravezetőnk Becse Ildikó, a kert tájépítésze és a foglalkozások vezetője volt. A gyerekek megismerkedhettek a különböző gyógynövényekkel és a népi gyógyászat rejtelmeivel. A kert ismeretanyaga a magyar népi orvoslási és a természetgyógyászati hagyományokra épít. Túránk elején a gyerekek erről kaptak tájékoztatást egy szerepjátéknak köszönhetően, ahol a különböző gyógyítók meggyógyították Pityi Palkónk mindenféle baját. Ezt követően gyógyteákat kóstoltunk, és megkezdtük a kert felfedezését. Sétánk során különböző feladatok segítségével megismerkedtünk a kert állat-, és növényvilágával.  Utunk végén felfedeztük Vízipók - csodapók világát, megcsodálhattuk a környék vízi növényeit és szebbnél-szebb állatait. Egy tartalmas napon tölthettünk együtt a gyerekekkel, és sok hasznos dolgot tanulhattunk őseink népigyógyászati hagyományairól és hazánk gyógynövényeiről.                   

Ács Erika tanító

Felsős kirándulások

A szőlő és a bor városában jártunk.
Május 18-án, pénteken az 5. évfolyam Tolna megye székhelyére látogatott.

Bővebben: Felsős kirándulások

Balatoni út

A hatodik évfolyam első úti célja Balatonfüred volt. A megérkezés után a híres Tagore sétányon reggeliztünk, melyet egy indiai Nobel – díjas költőről neveztek el. 

Bővebben: Balatoni út